2008. június 8., vasárnap

Sverige har det varmaste vädret i hela Europa just nu

Ez azt jelenti, hogy Európában Svédországban van a legmelegebb.
Június 6.-án a nemzeti ünnepükön Falunban (ami relative északon van) 32.6 C fokot mértek.
Tombol a nyár és a szárazság.
Sajnos evvel az is jár, hogy Svédországszerte tüzek vannak. Az ország nagy részén tűzgyújtási tilalom van. Bizonyos megyékben felszólították a lakosságot, hogy spóroljanak a vízzel, mert a vízvezetékrendszerben már olyan alacsony a nyomás, ami fennakadásokat okozhat a vízellátásban.



Ma Öland szigetén csavarogtunk. Végigjártuk a 3 gyerekkel az 5 km-es túrát a Trollskogenben (erről az erdőről Livia  blogjában találtok leírást).  Úgy megizzadtunk, hogy este 7-kor  lementünk a tengerhez és fürödtünk. (Aki ismer, az tudja, hogy milyen fázós vagyok, hideg vizbe be nem megyek.)
Kalmarból kb. est 10-kor indultunk Växjöbe. Mindenki hullafáradt volt, gondoltuk gyorsan meglesz az a 110 km. Tévedtünk. Láttunk ugyan Växjötől kb. 20-30 km-re egy elterelést, de nem volt túl meggyőző, ezért tovább mentünk. Nemsokkal később rendőrnő körözött a lámpájával az út közepén. Közölte, hogy le van zárva az út, forduljunk vissza és kövessük az elterelést jelző narancssárga nyilakat. Eközben vettük észre előttünk a nagy füstöt és a helikoptert a nagy víztartállyal. Szóval tűz volt/van itt is a közelben. Részleteket nem tudok, majd holnap utánajárok. Sikerült nyernünk kb. plusz 40 km-t. A többiek már alszanak az ágyikójukban. Nekem valahogy kiment az álom a szememből, ezért lenyúltam egy sört Liviáék hűtőjéből. Lassan hatni kezd. (biztos placebo effektus, mert csak a szokásos 2,8-s amitől max vízmérgezést lehet kapni).
Holnap, vagyis ma délelőtt a szokásos cenzúra után felteszek egy-két bizonyító erejű strandolós képet. Ha találok valamit a tűzről, arról is beszámolok.
Jó éjszakát leginkább is magamnak, szerinem ti már alszotok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése