2008. június 4., szerda

...és még néhány hír a svéd eü-ből (+ a szokásos zene)

 
1,

Több mint 5000 lediktált feljegyzést, zárójelentést és beutalót nem írtak le hónapokig, a göteborgi Sahlgrenska egyetemi kórházban.
Az ok az orvosírnok hiány, ami egy átszervezést követően alakult ki.
A Socialstyrelsen élesen bírálta őket, a felügyelő orvos szerint nagyon komolyan veszik az ügyet.
A törvények szerint a betegknek biztonságos ellátást kell nyújtani és a beutalók kezelésének is a törvényi előírások szerint kell történnie.( DagensMedicin)
 

 

2,
„Sjuksköterska fick läkarlegitimation” 
(Egy nővér orvosi működési engedélyt kapott)

Amikor a frissen vizsgázott nővér kinyitotta a borítékot amit a Sociastyrelsentől kapott, nem hitt a szemének. A nővérengedély helyett, egy igazolást kapott arról, hogy megfelelelő kompentenciával rendelkezik, hogy orvosként dolgozhasson. Még a receptíráshoz szükséges személyes kódját is megkapta Josefin Jönsson, aki a lundi Egyetemi Kórház 5. osztályán dolgozik. Az osztályon jót nevettek a dolgon. Ezenfelül megvolt a véleményük a Socialstyrelsenről, (aki/ami olyan szigorúan szokta ostorozni őket, akik az ellátásban dolgoznak) hogy maga is ilyen súlyos hibát követ el.
A SOS elismerte a hibáját, de azzal védekezik, hogy évente 19 000 engedélyt állítanak ki.
Természetesen a saját hibájukat is a szokásos módon kivizsgálják és megelőző intézkedéseket hoznak...bla, bla ( DagensMedicin)


 

Irtam már, 10 éves , svéd kislányról Zaráról aki megnyerte a tehetségkutató versenyt és az amerikai nyertesről is aki szintén csak 11 éves.
Lássuk milyen volt Carola 11 évesen

A képen ugyan már 17, de nem találtam gyerekkori képet, jót.

Katt a képre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése