2009. február 14., szombat

Thaiföld többé nem evidence based kezelés

Kvinna nekas sjukpenning för resa till Thailand

 

A Legfelsőbb Bíróság elutasította egy örebroi nő arra vonatkozó kérelmét hogy sjukpenninget (TP-t)kapjon thaiföldi utazására.
A nő bőr problémákban szenved és azért utazott Thaiföldre mert a nap és a sós tenger jótékony hatással van az ekzemájára.
A vita tárgyát képező utazás 2003 tavaszán történt. Korábban már több alkalommal is járt Thaiföldön ezügyben .Ilyenkor mindig mehetett betegszabadságra és  sjukpenninget(TP-t) is kapott. A továbbiakban erre nincs  lehetősége.
Az ügy régóta húzódik. Először 2004-ben hozott elutasító döntést a Járási Bíróság.
Másodfokon 2006-ban érvénytelenítették az első fokú  határozatot.
Most pedig a Legfelsőbb Bíróság meghozta a végleges döntést: A  nő nem jogosult  betegszabadságra és sjukpenningre. A Legfelsőbb Bíróság  avval indokolja a döntését, hogy  legalább valamilyen kezelést  kellet  volna   kapnia, nem  pedig csak napoznia és fürödnie a tengerben.
A nő úgy véli, hogy  Försäkringkassanak időben szólnia kellett volna hogy nem fog kapni sjukpenninget az utazására és nem érti, akkor korábban miért hagyták jóvá a TP- folyósítását.
(Nerikes Allehanda 09.02.14.)

 

Vérzik a szívem.

 

 

1 megjegyzés:

  1. ez egy vicc ami itt van, tengerparti nyaralásra táppénz, megszigorított táppénzes és leszázalékolási szabályok, a biztosító ügykezelője kiegászitést kér, indokoljam meg hogy a depresszios beteg miért nem tud dolgozni, egy csomó jonéhány éve táppénzen levő emberke veri az ajtot, hogy igenis én nem tudok dolgozni, mellesleg meg a schizofrén betegeinket zaklatják, hogy visszaillesszék őket a munkaerőpiacra. elmebeteg rendszer, eddig tejjel mézzel folyó kánaán, mostantol eszetlenségig szigoritások. őrjitő, és a még plusz papirmunkárol nem is beszéltem.

    VálaszTörlés