2009. február 15., vasárnap

Betegállomány - szabályok 2.

Hur bedöms min arbetsförmåga?
(Hogy bírálják el a mumaképességedet?)
-A betegséged első 90 napja alatt  akkor vagy jogosult sjukpenningre ha a munkahelyeden szokásos munkád ellátásra képtelen vagy.
-90 nap után csak akkor vagy jogosult sjukpenningre, ha az eredeti munkahelyeden semmilyen munkát nem tudsz ellátni.
-180 nap után csak akkor vagy jogosult sjukpenningre, ha egyáltalán semmilyen munkát nem tudsz ellátmi a munaerőpiacon. Ez azonban nem jár, ha a FK úgy ítéli meg, hogy nagy valószínűséggel vissza tudsz menni dolgozni az eredeti munkahelyedre valamilyen másik munkakörbe 365 napon belül.
(megjegyzés: tudok olyan esetről amikor egy tanárt úgy ítéltek meg, hogy a psychés bajától még  a saját iskolájában könnyebb takarítási munkákat el tud látni.)
180 nap után tehát elbirálják azt, hogy a saját munkahelyeden képes vagy–e valamilyen munkát ellátni.


Vad är rehabiliteringskedjan?
A fenti módját a sjukpenninghez való jogosultság elbírálásának nevezik rehabilitációs láncnak, ez csak az alkalmazottakra vonatkozik.

Ha vállakozó vagy  akkor:
-a 180. napig érvényes az, hogy a szokásos munkakör ellátásához való munkaképességedet ítélik meg.
-180 nap után a teljes munkaerő piacon való elhelyezkedés lehetőségét nézik a munkaképességed tekintetében.
Ha munkanélküli vagy akkor :
-az első naptól kezdve a teljes munkaerő piacon való elhelyezkedést ítélik meg.


Du kan vara ledig för att prova ett annat arbete
Azért, hogy kipróbálhassad képes vagy–e a betegségeddel egy másik munkát ellátni, szabadságot vehetsz ki a munkahelyeden.
Vedd fel a kapcsolatot a munkaadóddal, vagy a szakszervezeteddel a további információkért.
(Informationen publicerades 2008-12-19)


Reseersättning i stället för sjukpenning
Bizonyos esetekben útiköltség térítést folyósítanak sjukpenning helyett.
Ha munkaadód és a FK úgy ítéli meg, hogy képes vagy a munkád ellátására, de a munkába és onnan nem tudsz a szokásos módon haza jutni a betegséged miatt, akkor útiköltség téritést fizetnek. (a szokásos összeg felett)


(Informationen publicerades 2009-02-04)


Sjuk igen inom 5 dagar
Ha egy betegség után munkaképes lettél, de 5 naptári napon belül újra megbetegszel, akkor az új sjukpennig az előző betegségperiódus folytatásának számit. Nincs azonban újabb karensdag (fizetetlen első betegségnap). Ez csak akkor érvényes, ha az előző betegállománynál az első napod ilyen karens dag volt.
(Informationen publicerades 2008-06-30)


Sjuk ofta, högriskskydd
Ha 12 hónap alatt több mint 10x voltál beteg, akkor ezt követően nem  lesz több karensdag-od, tehát már az első naptól kezdve kapsz sjuklönt vagy sjukpenninget.
Ezt általános magas rizikó védelemnek hívják. Ez vonatkozik mindegyik munkaadóra és az FK-ra is.
Nem vonatkozik ez a vállalkozókra, ha azok a több karensdag lehetőségét választották, hogy ezáltal csökkentsék a járulékaikat.


Du kan få särskilt högriskskydd
Bizonyos esetekben kaphatsz különleges magasrizikó védelmet, hogy az első napra is kapjál sjuklönt. Ezzel egyidőben a munkahely kérvényezheti a teljes betegségperiódusra a FK-tól, hogy a teljes költségét állják a sjuklön-nek.
A következő esetekben jár ez a védelem:
• Olyan orvosilag jól dokumentált betegség esetén amivel valószínűleg sokszor fogsz
hiányozni a munkahelyedről. (több, mint 10x)
• Ha szervet vagy szövetet adományozol transzplantációra vagy transzplantációra való alkalmasságodta vizsgálják ki. (megjegyzés: azért erre adhatnának teljes bért!!)
• Ha nagy a rizikója annak,hogy egy év alatt a betegséged miatt többször fogsz hiányozni a munkahelyedről folyamtosan  28 napnál többet . Ebben az esetben egy alkalommal lesz karensdag-od, tehát(  ki nem  fizetett 1.nap.)


Särskilt högriskskydd om du är arbetslös
Munkanélküliként is igényelhetsz ilyen magasrizikó védelmet. Egy ilyen határozatot érdemes bemutatni amikor munkátkeresel, mivel a munkaadód a te sjuklön-det (az első két hét TP, amit a munkaadó fizetne) a FK-tól megfogja kapni. (megjegyzés: nem rossz ötlet, ezáltal támogatják, hogy a betegek is munkához juthassanak)
Ezt a FK-nál kell kérvényezned és egy orvosi kórrajzkivonattal kell megerősítened a kérelmedet.
Informationen publicerades 2008-12-19

2 megjegyzés:

  1. Igyekszem äträgni magam azon is, mert evvel en is tanulok. Maris sokminden tisztabb nekem is.
    Egyebkent a FK oldalan ezeket megtalalod.
    Neha azert be kell raknom vidamabb vagy legaläbbis erdekesebb dolgokat is mert elhagynak az olvasoim a sok szaraz tema miatt.
    Orsi te is kuldhetnel neha egy-egy storyt, eset leirast mint tärsszerzö! Megköszönnem! Megis csak mas megyeben dolgozol. Jo lenne azt is latni mennyire Örebro megyei specialitäs eg-egg dolog, vagy esetleg igy van ez mashol is.

    VálaszTörlés
  2. Egy kedves kolleganötöl rövid tajekoztatast kaptam. Röviden es vazlatosan elmagyarazta, miröl is van szo. (Remelem, jol ertettem meg. :) Javitsatok ki, ha több infotok van. – Szil a sjukpenningröl mar reszletesen irt, de azert leirom, en mit hallottam az iment…)

    SJUKPENNING
    Kapja az, aki x idöt mar dolgozott, s beteg lett. (Tehat van egy bizonyos sjukpenningsgrundat inkomst- ja/ tappenzalapot biztosito bevetele.) A fizetese 80%-at kapja tappenzkent. Fel ev utan indokolni kell, ha hosszabbitva van a TAPPENZ.

    SJUKERSÄTTNING
    Korabban volt tillfälligt (alkalmi) tipus, most mar csak permanent van. Ez a korabban sjukpension-nak hivott ROKKANTNYUGDIJ. Itt a megelözö ev keresetenek 80%-at kapja. (Tehat a beteg jobban jar, ha nem evekig tappenzen volt, majd lesz rokk.nyugdijas, hanem egyböl ezzel kezd.) LuH-ban irhatod, hogy ket evre szol, s akkor majd ujra elbiralod a beteg allapotat. Ha a beteg hirtelen megjavul, s dolgozni kezd, egyszeruen csak felmondja a sjukersättning-jet.

    AKTIVITETSSTÖD
    Ami a 30 ev alatti, korabban nem dolgozott fiatal betegekre vonatkozik. A lenyege az lenne, hogy kapjanak valami plussz tamogatast is a penz mellett, de ez nem igazan valosul meg… 30 ev felett rokkantnyugdijassa valnak.

    VálaszTörlés