2008. november 25., kedd

Sötét felhők az USÖ felett.

Sjukhuset i Örebro behöver spara 125 miljoner kronor


Dagens Medicin, 2008-11-14


Az Örebroi Egyetemi Kórházban 125 állás kerülhet veszélybe. Ebben az esetben a belgyógyászatot és a geriátriát kénytelenek lesznek összevonni.
Az elkövetkező 3 év a krízis időszaka lesz az USÖ számára. Erre számít az Örebro megyei önkormányzat a közelgő gazdasági konjunktúra miatt.


Ezért tervezik 125 millió SEK megtakakarítását. Egy felmérés szerint ehhez 125 állást kell megszüntetni. Összevonásra kerül a Belgyógyászat a Geriátriaval, az Audiologiai és Logopédia Foniátria a Fül-Orr-Gégészettel, valamint 4 laboratórium.


A kórházvezetés nem kíván felmondani az állandó alkalmazottaknak, viszont a nyugdíjba menők helyére nem vesznek fel újakat. A helyettesek állása azonban veszélyben van.
Hogy ez mennyiben fogja (negatívan) érinteni a betegeket még nem világos. Valószínűleg a várólisták még hosszabbak lesznek, a tervezett operációk még tovább tolódnak.


Pia Åkesson


 


Tore Öberg slutar på USÖ


Dagens Medicin - 2008-11-21


Tore Öberg nem dolgozik tovább kórházigazgatóként az Örebroi Egyetemi Kórházban (USÖ). Utódja a az Örebro Megyei Ökormányzat Egészségügyi igazgatója Jan Olsson lesz.


Tore Öberg 8 évig dolgozott kórházigazgatóként. A következő év január 31.-én hagyja el a posztját és folytatja a tevékénységét más területen, az Örebroi Megyei Önkormányzaton belül.



 


- 8 eseménydús év után úgy gondolom, helyes ha az ember tovább lép és átadja a helyét az új erőknek, mondta egy sajtótájékoztatón.


A kórházigazgatás feladatát a továbiakban Jan Olsson veszi át, aki eddig a megye egészségügyének vezetője volt. Most már az ő feladata lesz keresztül vinni a tervezett megtakarításokat.


Simon Rothelius

1 megjegyzés:

  1. Azért itt még mindig van miből spórolni, ellentétben az otthoni helyzettel, ahol ezt a folyamatot kb. 20 éve elkezték és már nagyon nincs hová...

    Logopédia helyett talán jobb fordítás a Foniátria, és eddig sem értettem, hogy mi a tökömért van ezeknek külön klinikája... :-)

    VálaszTörlés