2009. november 17., kedd

A média hatalma

A következő kisfilmben az örebroi oltóközpont megnyitását követő perceket nézhetitek meg. A narrátor elmondja, hogy a felvételt közel 5x-ös sebességel játszák le, hogy betudják mutatni hány ember várakozott az Örebro Mässan (itt szoktak többek között kiállítást, állásbörzét tartani) előtt. A riportban megszólaló lány 2 órát várt a nyitásig és azért áll sorban a vakcináért, hogy elkerülje az újinfluenzát. Itt tehát a média sikerrel mosta át az agyakat (azért akadnak jócskán kétkedők is, de a többség kérni fogja az oltást). A kritikusok persze lecsaptak, a nemfogomleírnimit idéző állapotokra és megjegyezték, hogy ilyen tömegben valószínűleg sikeresen terjedt a h1n1 is.


A megyei újságban egy elég tanulságos fotó is megjelent a tömeges oltásról, sajnos az A/3-as scanner pont elfogyott a kisboltban ezért csak lefényképezni tudtam.


A filmet képre kattintva nézhetitek meg.



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Az oltás el is fogyott ezért legközelebb csütörtökön lesz oltás amikor újabb 10000 vakcina érkezik és ebből 3500-at ismét itt fognak beadni.


és ahol eddig nem sikerült az agymosás:






 A filmet egy kommentelőtől kölcsönöztük, (utólagos engedelmével) Giulio blogjáról.

6 megjegyzés:

  1. A képről nekem a nagyüzemi vágóhid jut eszembe. Nyilván van haszna is az ilyen oltási központoknak. Legalább nem az alapellátás orvosait faktatják vele. Adja magát azonban a kérdés,hogy ilyen körülmények között vajon hogy vizsgálják meg az embereket, hiszen ez a világon mindenütt kötelező lenne. Egy kérdőívet töltetnek csak ki velük, hogy lázasak-e illetve allergiásak-e tojásra. Na ez sem a szakma csúcsa. A színfalak mögé nem látunk be a képen, nem tudom van-e pl. elég ágy,azoknak akik rosszul lesznek akár a több órás várakozástól,akár az oltástól.
    Az viszont tuti, hogy ennél tökéletesebb módszer nincs az influenza terjesztésére, mint ennyi embert egy helységbe bezsúfolni. Tökéletes, az oltás is fogy és jó sok beteg is lesz igazolandó, hogy tényleg járvány van.

    VálaszTörlés
  2. Szóval aki beoltatja magát influenza ellen, annak át lett mosva az agya?

    "Gratulálok" a posztírónak. Úgy tűnik, hogy igazak a pszichiáterekkel kapcsolatos sztereotípiák.

    VálaszTörlés
  3. diktatorikus kleptokrácia2009. november 17. 23:49

    arról miért nem szólsz, hogy a svédek kiszámolták, mennyibe kerülne nekik, ha a bagázs fele kidőlne az influenzától? mekkora lenne a 'népgazdasági kár', egyebek? hm? és azt is kiszámolták, hogy egy átlagsvéd hány órai munkabérét tenné ki az oltás, ha nem lenne ilyen a tb, mint amilyen?
    azt remélem, hogy nem kell sorszámot tépni, mert az még megdobná a hangulatot, bár amilyen szabályszeretőek, még ez is könnyen beleférne.
    nincs hecc, sem mellette sem ellene. egy képet emeltél ki a sok helyszín közül, feltételezem. nem ez az általános, ugye?
    a média szerepét és felelősségét nyugodtan elemezgethetjük, de azt tudjuk, hogy a svensk kevésbé bulvárisztán, mint a pirézek.
    sköt om dig, kicsi blogger

    VálaszTörlés
  4. agymosás, mi? bagoly mondja...

    VálaszTörlés
  5. 1. félrefordítás a magyar feliratban: (a vakcináról szólva) kind of scret: tulajdonképpen titkos. (nem pedig "egyfajta titok").
    2. what is just a game: (a nagyon okos lengyel nép meg tudja különböztetni a valóságot attól ami csak játszma /megjátszás/ (nem pedig "ami játék".

    a nagyon bölcs népre hivatkozásból egyértelmű, hogy a politikus asszony olcsó hazug szónoklatot tart. a WHO járványriadójára vonatkozó kérdésfelvetés lenne az egyetlen ésszerű pont a beszédben, ha tudna mondani valamit arról, szerinte miért érdeke a WHO-nak a mostani influenza miatt hamis riadót fújnia.
    az az érv, hogy a vakcinát egészséges emberken tesztelték, (nem pedig beteg, öreg, vagy legyengült embereken) nem támasztja alá, hogy megelőzésképpen miért ne adassa be magának az emberek zöme, akik egészségesek, nem beteg, legyengült immunrendszerűek.

    az a baj, hogy néhány látványos hülyeséggel még azt a keveset is hiteltelenné teszi a beszédében, amin érdemes lenne elgondolkodni. egy hülyeséget beszélő embertől nem fogom elfogadni a beszédében megbújó egytized résznyi ésszerű ervet sem. bolond lukból bolond szél.

    VálaszTörlés
  6. nyari mikulas (törölt)2009. november 18. 5:26

    Dr Csabai Zsolt irja:

    Mivel a víruscsalád, mint említettem kifejezetten hidegkedvelő, így nem akar össze állni a kép az új típus kialakulásáról. Annál inkább felmerül bennem az a kétség, és engedjék meg itt a személyes véleményemnek hangsúlyt adjak, hogy itt inkább az a látszat, hogy a mai világot sújtotta anyagi vállság a nyugati nagyhatalmú gyógyszergyár monopolokat is sújtja. Véleményem inkább az, hogy meleg éghajlatokon nem tud, vagy nagyon kicsi az esély arra, hogy egy ilyen mutáció kialakuljon. Gondoljunk bele a Spanyolnáthába, amely több millió humán áldozatot követelt, szintén, mint később kiderült nem Spanyol, hanem Amerikából indult útjára.

    Ezért gondolom, hogy nagy a gyanú, hogy ez az A/H1N1 típusú génmanipuláció, inkább egy emberi kéz alkotta, egy fejlett génlabor munkájának gyümölcse, mint már egykor a Spanyol Nátha idején. Ez biztosít új bevételt az anyagilag a válság által sújtotta farmkonszerneknek. Ma szintén ismétlődik, mivel Mexikó szintén a globális válságtól extrém sújtotta terület, és az emberek szintén kevésbé tudnak az immunrendszerük karbantartására hatni, vagy akár védőoltásokban gondolkozni, így ez egy kiválóan alkalmas terület. Ez a gondolat azért érdekes, mivel a madárinfluenza a H5N1-es típus szintén egy meleg és anyagilag sújtotta területen, vagyis Indonéziában bukkant először fel. Ez a folyamat ismétlődni látszik, szinte, mint egy séma! Az emberi cinizmusom kérdi, hogy a következő eset felbukkanás majd a meleg Afrikából indul, amelyet az oroszlánok és a majmok terjesztenek? Ezen ideje lesz elgondolkoznunk!

    Szerinte a grapefruit-kivonat a gyogyszer, amit (mit ad a veletlen, eppne) o arusit.

    VálaszTörlés