2009. október 13., kedd

Route 26 to Halmstad

Most hétvégén a szokásosnál kicsit messzebbre kirándultunk. Tervezgettük már régebb óta, hogy meglátogatjuk az idegenbe szakadt, örebroi megyei fiainkat és családjukat, akik Halmstadba mentek szerencsét próbálni.

Sajnos csak most ősszel tudtuk összehozni, így a strandolás kimaradt. Szombat délelőtt amikor még sütött a nap, játszottam a gondolattal, hogy beszaladok a tengerbe, (ami egyébként nem tűnt hidegebbnek, mint tavaly augusztusban Norvégiában az óceán), de amikor elkezdett csepegni az eső elszállt belőlem az összes lelkesedés.
Nem tudok mást mondani, a tenger ősszel is gyönyörű. Igazi nyílt tenger nagy hullámokkal, amit én szeretek. A parton összefüggő kagyló föveny, nem győztem leállítani a gyerekeimet, hogy ne szedjenek többet. A homokdűnék is olyan igaziak.

Közvetlenül a parton található a Tylösand hotell ami jelenleg Roxette és Per Gessle tulajdona. A hotelben kiállítások és Roxette emlékhely találhatók sok fotóval. Nagy kedvencem Leonard Cohen fényképe mellé oda is tettem szerénységem.
A szálloda nyitott úszómedencéjének tenger felé eső oldal üvegből van - elég komikus volt a látvány.
Fürdeni a meleg vizes medencében és közben a tengert látni, biztos élvezetesebb.
Egy másik parton volt szerencsénk buvárokat látni miközben a jeges vízben az újraélesztést, a szájon át történő lélegeztetést gyakorolták. Azon filóztam közben vajon a vízben lebegő emberen hogy oldják meg a szívmasszást, ami mint tudjuk sokkal fontosabb mint a lélegeztetés.
A város nevezetességeiről most nem írok, de az alábbi linkeken olvashat róla akit érdekel.

Ettünk, ittunk, jókat dumáltunk, majd vasárnap zuhogó esőben nyomtuk le a 400 km-es utat hazáig


Made with Slideshow Embed Tool

1 megjegyzés: