2008. augusztus 2., szombat

ó-ió-ció-áció-káció-akáció- vakáció!!!

Eljött végre ez is!
A finis az elég húzos volt, azért is kaptatok annyi filmet nézegetni. Azokat feltenni, nem igényelt sok időt. Remélem azért elég érdekesek!
Szóval most 2 hétre eltűnök megint. Fél óra múlva elindulunk a képen látható verdával, amit persze bérelünk. Kicsit azért izgulok, ekkora autót még nem vezettünk
Az úticél Norvégia. 


A gyerekek lázban égnek, tegnap este óta pakolunk, lakberendezünk.
A Lidl-ben jól bevásároltunk, teleraktuk a hűtőt, mélyhűtöt és a létezhető összes zugot kajával, hogy Norvégiában minnél kevesebbet kelljen vásárolni. Köztudottan a világ egyik legdrágább országa.


Először Svédországban haladunk majd észak felé Dalarnan keresztül. Ezt a részét az országnak eddig nem láttuk még. Mora, Östersund majd a 45-s s úton tovább nyugat felé fordulva Trondheim lesz az első igazi norvég megálló. A többit majd meglátjuk.
Nem ígérem, hogy bejelentkezem, útközben, de még az sem kizárt. Majd meglátjuk, milyen internet lehetőségeink lesznek. Sajnos az idő épp mára romlott el, egész délelőtt zuhogott az eső, de azért reménykedem, hogy kegyes lesz velünk a sors.
Eddig fantasztikus nyarunk volt. Hobbiszakács blogjan is láthattok kedvcsináló képeket a skandinav nyárhoz.
Sziasztok!

5 megjegyzés:

  1. Jó utazást! És vigyázzatok azzal a bazi nagy döggel!!!!
    Jut eszembe nem kell ehhez a gépezethez egy C1-es jogsi véletlenül??????

    VálaszTörlés
  2. Ehhez svedbol kellett C1-es (nyelv)vizsga, kulonben nem volna lehetosegunk ilyen autot vezetni.

    VálaszTörlés
  3. Jó utat, kiváncsi leszek a beszámolóra!

    VálaszTörlés
  4. Attila nyerte a hangszorót! Igen, úgy értettem a C1-s vizsgát, hogy ha ki nem jutok Svédországba dolgozni( aminek a feltétele volt ez a bizonyos nyelvvizsga) akkor soha nem lett volna lehetőségem egy ilyen útra.
    Az is igaz, hogy találkoztam 2 magyar nyugdijas hölggyel, akik már egy hónapja járták Norvégiát egy irígylésre méltó méretű kamerával. Kirepültek Olslóba, majd helyi közlekedési eszközökkel, beleértve a helyi repülőjáratokat is, utazgatnak ide-oda. Valószinüleg azért nem az átlag magyar nyugdijasok közül valók.

    VálaszTörlés