2011. február 25., péntek

Szabotázs a Danderyds kórházban

Valaki azzal szórakozik a stockholmi Danderyds kórházban, hogy kilukasztja a steril műtéti csomagokat. Néhány más kórházban is előfordult ilyen, de ott az ellenőrzések megszigorítása után abba maradtak az akciók. A Danderyds-ben viszont nyár óta folyamatosan lyuggat valaki. Már 250 esetet jelentettek a Rendőrségnek.
A szakértők szerint a sérülések jellege alapján teljesen biztos, hogy azokat kívűlről ejtik a csomagokon, valószínűleg pengével. Teljesen kizártnak tartják, hogy véletlen sérülések legyenek.
Hogy megelőzzék a további szabotázs akciókat bekamerázták az összes helységet ahol mossák, csomagolják, fertőtlenitik a műtéti eszközöket és a szállitásnál mindig 2 embernek kell jelen lennie.
A dolgozók szerint az a legrosszabb, hogy már senki senkiben nem bízik, gyanúsítgatják egymást.
A többi érintett kórházban (Södra Älvborgs sjukhus, Borås, Södersjukhuset Stockholm, Akademiska sjukhuset i Uppsala) a biztonsági intézkedések bevezetése után nem volt ilyen eset, nem így a Danderyds-ben .

Azt még érteném, hogy van egy elmebeteg akinek ez a heppje, de hogy szerte az országban szórakozzanak ilyesmivel és hogy ne bírják elkapni...érthetetlen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése