2010. október 4., hétfő

Kérdőjelek a meggyilkolt Anna Lindh kórházi ellátása körül

Anna Lindh svéd külügyminisztert a szocialdemokraták egyik vezető politikusát 2003 szeptember 10-én Stockholmban egy áruházban egy szerb férfi késsel megtámadta és súlyosan megsebesítette. A Karolinska egyetemi kórházba szállították, ahol azonnal megoperálták. Átmeneti állapot stabilizálódás után azonban 11.-én hajnalban meghalt.
A TV4 csatorna állítása szerint olyan adatok birokába jutottak (7 évvel később) mely azt bizonyítja, hogy Anna Lindh ellátása nem volt megfelelő, sőt hibákat követtek el. Pár héten belül a Kalla Fakta műsorukban fogják ezeket az információkat feltárni, addig nem árulnak el semmit.
A Karolinska kórház azonnal belső vizsgálatot végzett amelynek során semmilyen hibát nem találtak. Ennek ellenére Socialstyrelsen-től maguk kértek külső vizsgálatot.
Sokakban felmerült a kérdés azonban, ha ennyire biztosak benne  hogy mindent hibátlanul csináltak, akkor minek a külső vizsgálat.A fenti kisfilmből, amiben arhív felvételek is vannak, részletek derülnek ki a sérüléséről és az ellátásról. Az akkor nyilatkozó orvos szerint a mája és hasi nagyerek sérültek meg, erősen vérzett. Több mint 30 orvost hívtak be és kb. 40 liter vértranszfúziót kapott.

Kíváncsian várom mivel rukkol ki a Kalla Fakta stábja ennyi év elteltével.
A svédországban elkövetett és pszichiátriával összefüggésbe hozott gyilkosságokról itt írtam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése