2008. május 4., vasárnap

Dokumentáció

Most egy kicsit csapongok a témák között, de ha most le nem írom elfelejtem.
Vasárnap ellenére bent ülök a munkahelyemen és az elmaradt adminisztratív teendőimet
(a szokásos záró elmaradások) próbálom legyőzni. Szabadságra készülők és megfogadtam magamnak. Az asztalon kiterítve a betegek dokumentaciója.Itt nem sokszor adtunk eddig infúziós kezelést az osztályon, talán eddig ezért nem tűnt fel a dolog.
Az már eddig is nagyon szembetűnő különbség volt, hogy mennyivel korrektebbül van minden ledokumentálva. Pl. minden egyes kiadott tabletta, legyen az egy egyszerű fájdalomcsillapitó, percre pontosan be van írva és az is, hogy ki adta ki. A gyógyszerosztóban pedig azonnal beütik a laptopba, így a készlet is mindig naprakész.
Szóval éppen egy beteg zárójat írom, aki Anafranilos infúziókat kapott.(Seropram inf. itt nincs.) A kezembe akad egy lap, amin a következőket vezették a nővérek az infúzióval, pontosabban a kanül behelyezéssel kapcsolatban egy táblazatban.
Behelyezés dátuma, időpontja, kanül mérete és típusa, a behelyezés pontos helye, az eltávolítás pontos ideje, az esetleges komplikációk, intézkedések, rendelések és persze az olvasható nevek és a kézjegyek, hogy ki csinálta.
Ez egy hivatalosan alkalmazott nyomtatvány, amit 3 évig kell megőrizni.
Otthonról én nem emlékszem ilyenre, legalabbis a psychiatriában nem.
Én az örökmorgós el kell ismerjem ezt profi módon csinálják.

1 megjegyzés:

  1. Intézete válogatja, nálunk ez elég jól megy.
    Vannak azért olyan dolgaik, amiért otthon már seprüvel kergettem volna a nővéreket. Ha olvassa valamelyik régi nővérkém az tudja, hogy nem beszélek mellé.

    VálaszTörlés