2008. március 29., szombat

Gotland húsvétkor

Sajnos nem tévedtek a meteorologusok és az sem vigasztal, hogy otthon is hideg volt. Hó, fagy és jeges szél. Annyi haszna azért volt, hogy nem volt tele turistákkal.
Hogy milyen sok lehet nyáron, arra akkor döbbentünk rá, amikor Fårö szigetére menvén a komp előtt furcsa táblákat láttunk. Rendes stabil, festett (tehát nem letörölhető) útjelző táblák: kö 1.5 h, vagyis 1.5 órás sor. Auto sehol és honnan tudjak ezt előre? Aztán a következő 1 h-t, majd a harmadik 30 percet mutatott. Lassan összeállt a kép. Azt mutatják ezek a táblák, hogyha a kocsisornak ott van vége, akkor az mennyi várakozási időt jelent. Na, ezt megúsztuk. A sziget gyönyörű még télen is. Na ne mondjam ott is találkoztunk véletlenül magyaral. Az egyik kávézóban kiderült, hogy a felszolgáló 56-ban kikerült magyar. Aztán a nagy üres parton ott a köveknél is jött egy család szembe és a férfi ránk köszönt, hogy „jó napot kívánok”. Ennél többet nem is tudott, mert német volt, de felismerte a magyar rendszámot.
Odafelé a hajon ünnepeltük Barnabás 5. szülinapját. A kis csaló a kezével a képen 6-t mutat, de ez ne tévesszen meg senkit. Ajánlom mindenkinek a hajón ünneplést, így meg lehet úszni, hogy kalas-t kelljen otthon rendezni.
Remélem Zsolt nem haragszik, meg hogy felteszek néhány Gotlandi képet, hiszen ez az ő felségterülete.
(Kattints a diavetítéshez)
 

3 megjegyzés:

  1. Görcs Zsuzsanna2008. november 21. 21:11

    Jók a képek, ismerősek a helyszínek, ha legközelebb Gotlandon jártok keressetek meg ahonnan a komp megy Fårösundról az Ica Bungehallen-nél forduljatok balra és menjetek végig az utcán 40 magyart találtok az építkezésen.Én itt is élek, nem nagyon találkozni itt magyarokkal.

    VálaszTörlés
  2. Kicsi a világ és milyen jó, hogy vannak blogok.
    Nyáron majd összehozunk valamit,ha mindenki benne van.
    Ez az építkezés egyébként milyen szervezés?
    Sok magyar ismerősőm érdeklődik svéd (nem orvosi) munka után.
    Tudnál valami infot adni a dologról?

    VálaszTörlés
  3. Görcs Zsuzsanna2008. november 23. 12:19

    Kedves Ildikó! Véletlenül akadtam az oldaladra, az időjárásra lettem volna kiváncsi és kiadta a google hogy gotland húsvétkor rákattintottam és tessék......
    Furcsa amikor magyarok járnak itt mert nem nagyon találkoztam még magyar túristával csak olyanok jönnek esetleg ide akik amúgy is Svédországban élnek.
    Legközelebb ha erre jártok látogassatok meg mi itt vagyunk még egy pár évig biztosan. Az építkezés amit csinálunk : kivitelezői vagyunk egy svéd cégnek egy lakóparkot építünk Fårösundon.
    Tudom , hogy sokan érdeklődnek svéd meló után (nálam is),de szerencsére nekünk már évek óta megvan az állandó személyzetünk. Ha esetleg üresedés lesz akkor jelezni fogok hátha...
    Minden jót kívánok: Görcs Zsuzsanna

    VálaszTörlés