2009. július 30., csütörtök

Örebro megye minden lakosának vásáról az új influenza elleni védőoltásból

A cikket svédül itt olvashatjátok, lényege pedig a következő:


A megye 550000 adag A/H1N1 (sertésinfluenza) elleni védőoltást rendel

és így a megye minden lakosának fel tudják ajánlani az oltást ami 2 részből áll. Ezzel a Socialstyrelsen ajánlását követik.

A határozatot június 22-én hozta meg a „Kríziskezelő Bizottság” méghozzá sebtében mert a rendelés határideje is június 22 volt.
Svédország és a Glaxo-Smithkline gyógyszercég közötti szerződés értelmében a megye megrendelését követően a GS elkezdi a védőoltás gyártását. A védőoltás megvásárlása kb. 36 millió SEK-be fog kerülni a megyének ehhez jön még a védőoltás beadásának költsége. Becslések szerint a védőoltás ősszel lesz elérhető.
Az még tisztázatlan, hogyan fogják az oltást kivitelezni és kifogja végső soron finanszírozni. Ennek a tisztázása lesz a következő lépés. Tekintettel a megye szűkös anyagi helyzetére kívánatos lenne hogy a költségeket más forrásból fedezzék ne a megyei adóbevételekből.
A felkészülés egy fenyegető járványra nem csak abból áll, hogy oltóanyagot vásárolunk, hanem ennél sokkal szélesebb körű.Követjük a megyei járványügyi tervet és meghozzuk a szükséges intézkedéseket – nyilatkozta megyei Kríziskezelő Bizottság vezetője.

 


Megjegyzés részemről:

Hogy miért akarnak ezek itt pénzt költeni a védőoltások beadásáért? Nem is értem.
Tanulhatnának a magyaroktól! Az orvosokat szankciókkal, fenyegetésekkel kell rákényszeríteni az ingyen munkára. Így mindjárt kevesebbe kerülne.
Bővebben itt olvashattok erről:http://giulio.freeblog.hu/.
A nem szakmabelieknek különösen ajánlom ezt a blogot, hogy végre kinyíljon már a nép szeme.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése