2009. július 30., csütörtök

Glaxo kontra Omnivest

Olvasom ám a hazai újságokat is, így tudom hol is tart az influenza elleni védőoltás ügy otthon.
Ami nekem eddig összeállt az a következő:
Van nekünk egy Omnivestünk, aki egy jó nagy adag (milliárdos nagyságrendű dózis) ”állami támogatás„ nevű szurit kapott. Kapta ezt azért, mert ígérete szerint bomba üzletet csinál magának és állambácsinak azáltal, hogy gyorsan kifejleszt egy szupervédőoltást az épp aktuálisan fenyegető madár-sertés ésatöbbi influenza ellen.
Azt állítják, hogy meg is született a szuperproduktum amit ősszel már fejvesztés terhe mellett be kell adniuk ingyen (igaz törvényellenesen) a magyar orvosoknak, azon betegeknek, akiknek sikerül addig az agyát átmosni a reklámokkal. Hogy mit tudnak erről a készítményről a kollegák? Hát azt hogy van. A többi titok. Ja meg azt, hogy megkezdődött a gyártása nagyüzemben.
Azt is csiripelik a verebek (lehet, hogy a sertésinfluenzától zakkantak meg), hogy az Omnivest az OGYI-nak (Országos Gyógyszerészeti Intézet) még nem adott be semmilyen anyagot az engedélyeztetéshez. Csak ezután kezdődhetne meg a következő fázis az emberen való kipróbálás.
Na most ugye mindjárt augusztus ami után jön az ősz, ha még jól emlékszem, tehát indulhat a buli, a lakosság immunizálása a csoda injekcióval, amitől zeng a sajtó.
Na ezek aztán tökös gyerekek. Annyira biztosak abban, hogy tényleg megkapják az engedélyt, hogy máris nagyüzemben gyártják. 
A Glaxo-SmithKline meg nagyon be lehet rezelve, önértékelés meg semmi, mert előbb kipróbáltatták az anyagukat, engedélyeztették, megvárták, hogy kapjanak egy nagy megrendelést és csak azután kezdtek bele a gyártásba. (Lásd előző poszt) Beszari pancser banda.


Az itteni OGYI a Läkemedelsverket weboldalán az érdeklődők kedvéért már megtalálható a védőoltás teljes alkalmazási előirata és a dobozba majdan (ősszel) becsomagolandó betegtájékoztató cédula szövege is.

Ja és titkolózni is elfelejtettek. Mondom hogy bénák.

2 megjegyzés:

  1. Ez nem egeszen igaz. Kb 3 hete az egyik haverom asztalan lattam az anyagot, aki a klinikai fazis egyik reszet ellenorzi.

    VálaszTörlés
  2. Én csak az írott magyar sajtóra és tv-beli nyilatkozatoktra támaszkodom. A poszt írása előtt pár nappal láttam egy TV riportot, amiben az OGYI egyik illetékese állította, hogy nem látták még az anyagot.Lehet, hogy ez is a stratégia része?

    VálaszTörlés