2009. március 20., péntek

A Wizzair már megint hozta a formáját!


Kezdek paranoid lenni! Van egy olyan érzésem, hogy a Wizzair az én vendégeimre utazik.
Egyik barátnőm látogatott meg bennünket, férjével és két gyerekével (6 és 11 évesek). Jó kis élménydús hetet dobtunk össze.
Szabolcs délelőtt elvitte őket a Skavstara, majd irány vissza karlskogába gyerekeket
rendezni, mivel én meg Stockholmban voltam.
A gép eredeti indulási ideje 14:25. Délben elkezdték bejelentgetni a várható késést, szépen lassan mindig többet.
A végeredmény: most 23:35-kor szálltak fel.

Ez a 3. eset amikor a vendégeimnek 8 órát, vagy annál többet kellett dekkolniuk a reptéren.
Bele sem merek gondolni milyen nyűg lehetett nekik két gyerekkel egy ilyen zsebkendőnyi fapados reptéren ennyi időt eltölteni. És akkor hol van még Szeged!!
Remélem azért nem tette tönkre teljesen az elmúlt hét élményeit a Wizzair.




 


 

6 megjegyzés:

  1. ezt a járatot én és a lányom is megszívtuk úgy másfél évvel ezelött, de éjszaka 01.30-as indulással! azaz 12 órát késtünk, egy 5 napos villámlátogatásnál ez nem kevés.

    Mivel idegenvezetö voltam egykor, tudom, mi jár... alaposan fellázítottam az utastársakat, s landoláskor arra bíztattam mindenkit, kérjen igazolást az érkezés idejéröl, mert ezzel lehet a reklamálást elkezdeni... kevesen szánták rá az idöt hajnali háromkor, Ferihegyen.. megtettük, s csekély néhány órás telefonálgatás és egy levél megírása árán kaptam egy ingyenjegyet, amit egy éven belül felhasználhattam.

    Szóval: csak nem föladni! :)
    s ha lehet, kerülni a wizz-t.

    VálaszTörlés
  2. Kerülném, de a többi tényleg sokkal drágább.
    Kár, hogy a Sterling tönkrement. Drágább volt valamennyivel, de ilyen gyakran nem késett és személyzetük is sokkal inteligensebb volt.
    A wizzairesek stilusától néha rosszul vagyok.
    Múltkor gey család két kicsi gyerekkel, egy karon ülő és egy olyan 3 éves forma, utazott velünk. Az anyuka kezében a kicsivel lerogyott valahova, de az apuka és a 3 éves gyerek már nem tudtak nemhogy az anyuka mellé, de egymés mellé sem ülni.
    Szóltak a légiutas kisérőknek, akik hangos morgás közepette csináltak helyet az apukának és a kislánynak. Beszóltak nekik, hogyha legközelebb gyerekkel jönnek, akkor vegyenek elsőbbségi jegyet.Ugyan minek? Ez is csak a lerablás egyik formája. Az igaz, hogy a bordingolásnál előre mehetsz, elsőként szállhatsz be a buszba, de onnan semmi biztosíték nincs arra, hogy a gépre is előbb mehetsz fel. Szóval ha mégis Wizzairrel utazik valaki, inkább ne adjpn pénzt elsőbbségi jegyre.

    VálaszTörlés
  3. Kisgyerekkel nem kell elsőbbségi jegy. Legalábbis itt kint nem - Skavstán mindig előre szólnak a beszállásnál, hogy elsőbbségi jeggyel és asszem 4 év alati gyermekkel utazók kérem jöjenek előre.

    VálaszTörlés
  4. ja, azt elfelejtettem írni, h ápr 25-től a norwegian fapadosa is indít járatot Budapestre, lehet jó árakat kifogni!

    VálaszTörlés
  5. Anyuék most vannak itt látogatóba Nálam és az ő gépük csütörtökön indult Pestről a Skavstára 4 órás késéssel....Ami megjegyzem egyrészt kellemetlen ugye mert mindehol azt hangozatják, hogy 2 órával előtte legyél kinn bla-bla-bla, ha ezt betartod 6 órát dekkolsz a reptéren! Annyi volt a "kompenzáció", hogy ígérték, hogy lesz ingyen szendvics meg üdítő! Azt persze elfelejtették közölni, hogy ez erre feljogosító kupont (az is miaf+++nak nem tudom, mert nyilván mindenki aki erre a gépre várt késett), a reptéren kellett volna valahol átvenni! Így a beigért ingyen szendvicseket is gyakorlatilag megúszta a wizz, mert senki nem tudta, hogy ez a kuponos megoldás van! Az meg a másik dolog, hogy a 8 órás landolás helyett lett éjfél, kicsekk fél 1-1 és CSAK ÉS KIZÁRÓLAG a Budget kollégájának jószívűségén múlott, hogy megvárták őket és átvehették a bérautót! Ha elmennek haza a Budgetesek, egy éjszaka a hotelben, stockholmi szállás ugrott volna, plusz egy nap elment volna stb, stb.....
    Tudom, hogy fapad, meg örüljek, hogy ennyiért utazhatok, nade azért mindennek van határa könyörgöm....

    VálaszTörlés
  6. igen, mi is pont így szoktuk, ahogy Ildi írja. Ez a járat egyébként most éppen így jár: reggel indul: Katowice-valahova, majd vissza Katowice, Katowice-Skavsta, _Skavsta-Ferihegy, Ferihegy-Skavsta, Skavsta-Katowice.Itt éjszakázik a gép-persze ha marad rá ideje:-( A szombati gép azért késett 4 órát, mert reggel nagyon rossz idő volt Katowicében. Legalább is ezt mondták. A szervizelésről én is szoktam fantáziálni... Egyszer decemberben anyukám gépe azért nem indult időben, mert nem tudták becsukni a gép ajtaját. Anyukám is csak onnan tudja, h ott ült és látta...Nyáron a norwegiannal megyünk nyaralni, kíváncsi leszek, h milyen lesz. meg is nézem gyorsan, h az ikreknek milyen jegyet vettem:-)

    VálaszTörlés