2010. november 17., szerda

Továbbított üzenet az itt dolgozó magyar pszichiátereknek

Kedves Kollégák!

 

Korábban Svédországban dolgozó, ez év őszén immár újra a magyar pszichiátriába is visszatért pszichiáterként szeretnék egy kerekasztalt szervezni a 2011. január 26-28. között megrendezett MPT Vándorgyűlésre, s ehhez támogatásotokat és jelenléteteket kérem.

 

A kerekasztal célja, hogy megoszthassuk a hazai kollégákkal, valamint egymással kinti tapasztalatainkat, továbbá nem titkolt szándékom, hogy katalizátora legyek az MPT-n belül egy Svédországi Magyar Pszichiáterek Szekciója létrehozásának. Úgy gondolom, fontos lehet a szakma számára az, amit mi megtapasztaltunk kinti munkánk során, és jó lenne, ha nem szakadnának el a külföldön dolgozó kollégák a hazai szakmától.

 

Nagyon örülnék, ha meg tudnám nyerni ehhez támogatásotokat és részt vennétek a kerekasztalban.

 

Kérlek Benneteket, jelezzetek vissza mielőbb, tudtok-e jönni, hogy a neveteket időben le tudjam adni a szervezőknek.Tudomásom szerint sokan dolgoznak kinn, de csak néhányotok e-mail címét ismerem, ezért azt is kérni szeretném, hogy ha megvan Nektek olyan kollégák elérhetősége, akik nincsenek a levelezési listámon, küldjétek el az ő e-mail címüket is, hogy őket is értesíteni tudjam. 

 

Bízom benne, hogy Ti is láttok fantáziát az ötletben, és megtiszteltek a jelenlétetekkel!

 

Barátsággal

 

Nagy Enikő

 

3 megjegyzés:

  1. És mostanában vettem fel egy 21 éves férfit collapsus miatt. Volt régen kezelve Vadaskerten is, de nem tudja mi volt a dg. Tisztára zaklatott, gyorsan beszél, jó intellektusúnak tűnik, ahhoz képest bukott 2évet. Nem egyértelmű azonban a kép, jó néhány tünet depresszióra és akut pszichosisra is utalhat. Nem lehet ezt eldönteni heteroanamn, és pszichodg nélkül...

    VálaszTörlés
  2. Nem rossz ötlet, én is gondolkodtam már rajta - de talán még több értelme lenne ha a Svenska Psykiatriska Föreningen magyar szekcióját alakítanánk meg - legtöbben mégiscsak itt dolgozunk, szakmailag több minden köt már minket Svédországhoz, mint Magyarországhoz, és itt esetleg segíteni is tudnánk az utánunk érkezöknek a beilleszkedésben.

    VálaszTörlés
  3. En inkabb arra lennek kivancsi, hogy egy magyar ällampolgärnak ( felnött) Svedorszagban felirt Ritalin receptre mit reagalnanak otthon. Eu-n belul mindenki ott kezeltetheti magat ahol akarja, max. nem teritik meg a költsegeit.
    Annak kell utanajarni meg, hogy itt hogy lehet ezt ledokumentalni, sved person nummer nelkul, hogy lehet/ lehet-e centralstimulanst felirni.

    VálaszTörlés