2010. július 22., csütörtök

Kényszerkezelés és videokonferencia

Tegnap kaptunk egy e-mailt a karlstadi Bíróságtól, mellékletként pedig egy blankettát. Azt kérik, hogy ezen a nyomtatványon jelezzük, hogy az érintett beteg - akinek a kényszerkezelését kezdeményeztük - részt vesz-e személyesen a bírósági tárgyaláson és x-el jelöljük az adott rubrikában ha van valami akadálya annak, hogy videokonferenciát tartsunk a személyes megjelenés helyett. Amennnyiben nem jelöljük, akkor nem utaznak a helyszínre, hanem  automatikusan  a videokonferencia variáció lép életbe.


A mail szerint - nem egészen svédesen előkészítve – a kezdés időpontja: mostantól.

Most az egyszer rendesen belevágtak. Semmi több hónapos tervezetés, tesztelgetés és értékelgetés, som vanlig, hanem csak úgy durr bele. Azt sem tudjuk van-e a házban valahol erre alkalmas technika. Mindezt a nyár közepén, amikor teremtett illetékes sincs se elöl se hátul. Nagyon engem sem izgat most a dolog, már csak két nap, bezár az osztály és elhúzunk szabadságra.

Azért arra nagyon kíváncsi vagyok, hogyan reagálnak majd a paranoid betegek, amikor a képernyőről a "Big Brother" ítéletet hirdet.
Írtam róla, hogy a spórolás jegyében összevontak megyei bíróságokat, többek között az Örebro megyeit a Värmland megyeivel, Karlstadi székhellyel. Volt olyan, hogy este 7-kor kellett visszamennem a kórházba, mert Karlskoga volt az utolsó állomás és némi kis hóakadály is bejátszott. Reggel elindul a bíró, az írnok, meg a három ülnök és körbejárják a két megyét.

Tulajdonképpen az ötlet jó, én alapvetően híve vagyok a fejlődésnek és a gyors döntéseknek ugyhogy hajrá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése