2011. április 10., vasárnap

Krypton - már nem sokáig

Már nem sokáig lesz szabadon vásárolható a neten. Ha valaki nem tudná; ez egy közkedvelt "szer", mármint tudatmódosító, de most már nemsokára drog. Svédországban ugyanis a Läkemedelsverket (Gyógyszertani Intézet) végre beterjesztette a kormánynak a javaslatát, hogy drog minősítést kapjon. A boncolások szerint; eddig 9 halálesetnél volt bizonyítható, hogy a halál oka a Krypton volt, de gyaníthatóan ennél jóval több eset lehetett.
A Krypton a Tramadol nevű erős fájdalom csillapító aktív metabolitja.
Tramadol ügyben félelmetes állapotok uralkodnak Svédországban. Megdöbbentően sokan szednek Tramadolt egészen bagatell dolgokra. Egy kis lumbago, tenziós fejfájás és már írja is a körzeti orvos. Ugyanez a helyzet a codein tartalmú fájdalomcsillapítókkal. A betegek meg évekig szedik, nem is kis dózisban. Aztan meg jön a hülye pszichiáter aki azt meri mondani, hogy ez így nincs jól és le kellene állni. Na ilyenkor aztán van cirkusz.
Úgy látszik azonban nem csak nekünk van ezzel bajunk, kezdődik valami mocorgás az ügyben.
Hallgatom a rádiót a kocsiban...X hivatal felmérést végzett a körzeti orvosok Tramadol felírásáról és előveszik a legtöbbet felírókat, megpróbálják meggyőzni őket, hogy változtassanak a gyógyszerfelírási szokásaikon.
Hajrá, van mit tenni ezügyben...is.

Itt egy angol nyelvű cikk is az ügyről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése