2009. május 13., szerda

Végre jóízű kolbászt ettem!

Péntek délután Örebroban a Bauhaus áruházban jártunk. Most éppen nem vásárolni, hanem a csempézés után kimaradt, bontatlan anyagokat vittük vissza. Kicsit elszámoltuk magunkat, de ez itt nem jelent gondot, mert 30 napig úgynevezett „öppet köp” van, azaz vissza lehet vinni az árut, ha valamiért nem kell. Csak úgy minden magyarázkodás nélkül. Alexandra lányom éhes volt, ezért a főbejáratnál található büfé felé vettük az irányt. Nézegette a felhozatalt, de valahogy egyik sem jött be neki. Ajánlgattam ezt is azt is, de csak ennyit mondott: nem szeretem. A pultnál álló hölgy egyszer csak megszólalt magyarul: „Tényleg nem szereted?”
Így ismerkedtünk meg Júliával és férjével.
Kiderült finom igazi, jó csípős (és nem csípős) magyar kolbász is kapható náluk a többi finomság mellett. Alexandra meg is jegyezte a a végén, mitán legyűrte a hot dogot hogy ez tényleg nem olyan volt mint a korv (itt minden virsli, szafaládé-szerű vackot korv-nak hívnak)
Amúgy magyarosan beszédbe is elegyedtünk gyorsan. Kihasználva az itteni tapsztalataikat a magyar ételek hozzáférhetőségéről, rákérdeztem tudnak-e róla hol árulnak Svédországban bográcsot?
Itt a jó idő, beindult a grill szezon, de már kicsit unjuk. Gondoltam néha a vendégeknek főzhetnék egy jó bográcsost, csakhogy eddig sehol nem bukkantam rá. Júlia azonnal tudta a választ.
http://www.ungerskmat.se/
Ezen az oldalon egy másik dologra is rátaláltam amit itt eddig nem tudtam megvenni, a levesbe való finom tésztát. Ezután ezt sem kell otthonról hozatnom a hozzánk érkező látogatókal.
Örebro környéki magyarok! Ha ezután a Marieberg köpcentrumban vásárolgattok, ugorjatok be a Bauhausba egy jó kolbászért. Nem csak McDonalds és Max létezik.


 


 


 


Hogy a belevalóról sem feledkezzünk meg itt van egy régebbi poszt:


http://psycho.blog.hu/2008/03/02/hentes


 

1 megjegyzés:

  1. Húh Ildi! Mióta itt élünk, a Fornetti sajtos pogácsája után sóvárgok állandóan (amin gyakorlatilag el tudnék élni, ha lehetne...:-)) és most megtaláltam, hála Neked! És Kumlában is árulják, ami nincs is olyan messze....-mint Mo! Bár lehet, h ez mégsem olyan jó...el fogok hízni:-)

    VálaszTörlés