2008. január 30., szerda

Mennyi is az a sok magyar orvos?

Ezeket az adatokat tegnap találtam a Socialstyrelsen ( ANTSZ-hez hasonlitható nagyhatalom)  weboldalán.
2006-ban Svédországban orvosi müködési engedélyt kapott  843 svéd orvos(473 nő,370 férfi), 857 EU orvos ( 360 nő,497 férfi) és 245    3. országbeli  (118 nő,127 férfi).

Itteni tanulmányaink szerint Svédországban az adatok mindenki számára nyilvánosak. Természetesen kivételek a törvény által szabályozott nem nyilvános adatok. Mindesetre tényleg jobban hozzá lehet férni bármihez.

Tegnap tettem egy próbát. Kiváncsi  voltam tényleg ilyen egyszerü-e ez itt és persze valóban kiváncsi vagyok arra amit kérdeztem. Írtam egy e-mailt a Socialstyrelsennek és megkérdeztem, hogy az utóbbi 5 évben hány magyar orvos kapott müködési engedélyt  Svédországban és jelenleg hány orvos dolgozik különböző szakterületeken. (Sima aláirás, semmi   azonosító )  Ma délelőtt  visszajeleztek, hogy továbbitották a kérdésemet az illetékes osztálynak.

Ha tényleg kapok ezekre  a kérdésekre választ, remélem az illetékes magyar hatoságoknak is segitségére leszek, mert mindig csak saccolgatnak a különbőző irásokban, sőt egyenesen beismerik, hogy nincsenek pontos adataik.

 

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése